Minou (25): ‘Zo zien nieuwkomers hoe het leven er in Utrecht uit gaat zien.’

Minou Grevink is eerstejaars studente HBO Social Work aan de Hogeschool Utrecht.  Ze zette zich de afgelopen twee maanden in als stagiaire bij Welkom in Utrecht. Dit is wat ze erover schrijft: “Tijdens het intake gesprek werd ik fijn ontvangen. Er wordt bij Welkom in Utrecht goed gekeken naar waar de interesses van de vrijwilliger liggen, en hoe die ingezet kunnen worden om de mensen in het AZC te kunnen helpen. Wat ik ook erg prettig vond waren de meerdere activiteiten waar je kon helpen. Zo heb ik zelf een keer mee gedaan aan een Zumba-les voor vrouwen, gekookt met Eritrese en Ethiopische vrouwen uit het azc en geholpen met taallessen in het Taalcafé van WelnU. Zelfs toen er nieuwe maatregelen getroffen werden rondom het Corona-virus werd er gelijk creatief nagedacht over wat er nog wel door kon gaan, en hoe wij nieuwe dingen neer konden zetten. Wat ik erg leuk vind is dat ze ook vragen naar jouw ideeën. Zo heb ik zelfstandig een avond kunnen organiseren waarbij ik Nederlandse meiden aan meiden uit het AZC koppelde om met z’n allen te koken en te eten. Zo word je betrokken bij de organisatie en krijg je de kans om zelf met vernieuwende ideeën te komen. Wat ik bijzonder en vooral ook leuk vond was om met al die verschillende azc-bewoners te kunnen praten en verschillende culturen beter te leren kennen. Ook is het bijzonder hoe vriendelijk en dankbaar iedereen is doordat jij je in wilt zetten om hen verder op weg te helpen in onze maatschappij. Door azc-bewoners mee te laten doen aan activiteiten op verschillende plekken in de stad, neem je azc-bewoners ook echt mee onze stad in. Zo laat je ze zien hoe het leven er in Utrecht voor deze nieuwkomers uit gaat zien. Mijn stage is nu afgerond, maar ik wil absoluut betrokken blijven en mij als vrijwilliger blijven inzetten bij Welkom in Utrecht. Bedankt voor de leerzame en leuke tijd.

Jij ook Minou. Bedankt!