‘Samen leven begint bij je welkom voelen’

Even voorstellen (1): Adib, Frank en Eline

Adib, Eline en Frank staan onder meer elke week op het azc te werven. Dat houdt in dat ze asielzoekers in het azc informeren over de activiteiten die er plaatsvinden via Welkom in Utrecht. Ze hebben veel en nauw contact met vluchtelingen.

Adib werkt alweer zo’n 2 jaar als vaste vrijwilliger bij Welkom in Utrecht. Hij vertaalt flyers waar we mee werven en teksten voor de website en tolkt van het Arabisch naar het Engels/Nederlands en andersom. Adib introduceert nieuwe azc-bewoners met een Arabische achtergrond bij Welkom in Utrecht en verbindt waar nodig.

Adib over Welkom in Utrecht: ‘Ik vind Welkom in Utrecht belangrijk omdat het nieuwkomers de vriendelijkste welkom in Utrecht geeft. We doen dit door hen te ondersteunen bij het leggen van contacten met de lokale bevolking en hen te helpen hun weg te vinden in Nederland en netwerken op te bouwen. Persoonlijk werk ik graag bij Welkom in Utrecht omdat ik heb gezien hoe moeilijk het kan zijn om in Nederland te starten. Ik ondersteun het geweldige werk dat ze doen om ontmoeting voor iedereen (nieuwkomers en Nederlanders) eenvoudiger en efficiënter te maken.’

Eline is ook alweer een tijd vaste vrijwilliger. Ze coördineert de Verhuispool van Welkom in Utrecht. Ze verhuist ook zelf vluchtelingen als ze van het azc naar een nieuwe woning gaan. Maar is ook bezig met andere projecten zoals het ICM Maatjesproject. Eline heeft veel en goed contact met vluchtelingen en is net als Adib onmisbaar voor Welkom in Utrecht. Wil je ook meedoen aan de Verhuispool? Mail dan Eline@welkominutrecht.nu

Eline over Welkom in Utrecht: ‘Bij Welkom in Utrecht helpen we mensen om de eerste stappen te zetten in een nieuwe samenleving aan de hand van lieve mensen die voor je open staan, die je willen leren kennen en je willen ondersteunen. Er zijn zoveel mooie vrijwilligersinitiatieven die we met liefde verbinden aan de bewoners van het azc. Ik gun iedere nieuwkomer in Nederland contact met mensen die hier al langer leven. Samen leven begint bij je welkom voelen en je gezien weten. Daarom wil ik bij Welkom in Utrecht werken.’

Frank richtte samen met Hellen, Katinka en Rebecca in september 2015 Welkom in Utrecht op. Samen met hen vormt Frank het Kernteam dat verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken van Welkom in Utrecht. Frank is daarnaast onder meer verantwoordelijk voor activiteiten op gebied van sport. En hij is elke donderdag  bij de werving in het azc. Wil je wat organiseren op sportgebied? Mail naar Frank@welkominutrecht.nu

Frank over Welkom in Utrecht: ‘Ik gun vluchtelingen een menswaardig en zelfredzaam bestaan. De vluchtelingen die in Utrecht wonen kunnen dat enkel opbouwen als ze verbonden zijn met andere inwoners van Utrecht. En dat is precies wat Welkom in Utrecht doet; verbinden.’