Pianoles

“Hij is zeker vooruit gegaan sinds hij hier pianoles heeft”, zegt Matthijs, de pianoleraar van Abdulrazak. In een kleine kamer in cultureel centrum Het Wilde Westen zitten ze samen voor de piano. In november al gaf  de Syrische Abdulrazak aan dat hij pianoles wilde spelen. En dat hij noten wilde lezen. Nu is hij elke dinsdagavond bij Matthijs te vinden. Abdulrazak geniet ervan. Hij houdt erg van klassieke muziek. Vooral van Beethoven. “Zo mooi hoe hij die 9e Symfonie heeft gemaakt. Echt mooi omdat hij toen al doof was”, zegt hij wat dromerig. Heel graag wil Abdulrazak ook perfect Für Elise kunnen spelen. Zover is het nog niet. “Het gaat heel goed. Maar alles hangt af van hoeveel je oefent”, zegt Matthijs streng. En zo is het maar net.

Bij Het Wilde Westen spelen diverse vluchtelingenkinderen een muziekinstrument. Ze doen dat met financiële ondersteuning van Het Wilde Westen. Nieuw is het idee om de meer kapitaalkrachtige kinderen wat extra’s te laten betalen (als ze dat willen) voor degenen die het wat minder breed hebben, een soort van crowd funding.

Welkom in Utrecht maakte onder meer ook de volgende individuele koppelingen mogelijk:

  • Diverse vluchtelingen werden geholpen bij hun verhuizing van het azc naar een eigen woning door Utrechtse vrijwilligers. Zie de informatie over de Verhuisgroep op de pagina Voor vluchtelingen en Wat kun jij doen.
  • Diverse Utrechters die contact wilden met vluchtelingen(gezinnen) zijn bij elkaar gebracht.