Heel grote vissen

“Mooi, echt mooi. Ik heb nog nooit zulke grote vissen van zo dichtbij gezien.” Een van de vele positieve reacties tijdens de uitjes naar het dolfinarium. Niet bij de Noordzee, zoals een van de ouders tevoren dacht, maar in Harderwijk. Tijdens de grote dolfijnenshow gingen vluchtelingenkinderen snel heel nieuwsgierig op de stoeltjes op de eerste rij zitten. Ze werden niet teleurgesteld. Vooral de slotact waarbij vijf dolfijnen synchroon uit het water sprongen en met een klap weer onder gingen oogstte veel bewondering. Tussendoor kregen ouders en kinderen nog informatie over de leefgebieden van de dolfijnen, en hoe belangrijk het is om goed met het milieu om te gaan. Tijdens de eerste twee keren was het fris en regende af en toe. Maar dat deerde niet. De dag was, zo vond iedereen, “geweldig”.

Via Welkom in Utrecht gingen kinderen en hun ouders uit het azc in totaal drie maal naar het Dolfinarium Harderwijk. Op 28 februari, op 2 maart en uiteindelijk – omdat er zoveel belangstelling was – ook op 26 maart. In totaal genoten meer dan 170 ouders en kinderen van de ‘grote vissen’.

Na het schaatsen in januari was dit het tweede uitje dat werd betaald uit het geldbedrag dat door openbare basisschool De Kleine Dichter met een sponsorloop opgehaald werd. Het geld is bedoeld voor externe activiteiten voor vluchtelingenkinderen in Utrecht tijdens de schoolvakanties.